«Mørk salong» med Britt-Synnøve Johansen

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

SeniorKilden presenterer: 

«Mørk salong» med Britt-Synnøve Johansen

I mange år har Britt-Synnøve sunget og oversatt andres sanger. Hun har arbeidet mye innenfor den franske chanson-tradisjonen med lidenskapelig, temperamentsfull musikk, både i ord og toner. Med stor suksess har hun tolket bl.a. Edith Piafs musikk på sin egen karmøydialekt. Det har Britt-Synnøve elsket hvert minutt av, men nå har hun gått et skritt videre med utgivelsen «Mørk salong».

I løpet av pandemien har Britt-Synnøve klart å holde det gående mellom nedstenginger og nedskaleringer. For helt ned mot 20 publikummere har hun holdt konserter med oversatte, franske chansons. Konserter hvor hun med stor suksess også har prøvd ut nyskrevne melodier signert Ragnvald Wernøe, med tekster fra artistens egen hånd. Og publikum har etterspurt en utgivelse av disse sangene.

«Mørk salong» er resultatet av et årelangt samarbeid mellom Wernøe og Johansen, som endelig manifesterer seg i utgivelse. Musikken er sterkt inspirert av en gammel fransk musikktradisjon. Likevel drar valg av instrumenter, arrangementer og den norske språkdrakten disse sangene til Norge og Vestlandet.

Sammen med sitt lille, eminente orkester tas publikum med inn i en verden som kanskje finnes, som kanskje ikke finnes. Inn i en mørk salong på 20-tallet. Med tekster som forteller historier om levd liv, tap og seire. Samtidig trekker Britt-Synnøves tekster linjer til vår samtid, til hvor vi bor og hvem vi er. Vår natur. Kaldt, vestnorsk morgenlys som kryper over karmen en mandag i mars, stråler inn mellom furustammer og treffer skogens mørke bunn. Til eget liv, til mellommenneskelige forhold. Om å miste, finne, lengte. Om å leve her, i tiden vi er i. Om håp.

Orkesteret
  • Tangenter: Rasmus Solem
  • Kontrabass: Magnus Røed Haugland
  • Gitar/strengeinstrumenter: Allan Vigr

«Mørk salong» er en utgivelse med nyskrevet, norsk musikk på klingende vestlandsdialekt. Sanger som tar lytteren med fra kabaret til soaré, fra glede til sorg. Fra latter til tårer, fra lykke til sjalusi. Alt en kan finne i en mørk salong. Alt en kan finne i eget liv.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger