Musikksalongen #2

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Med Sigbjørn Nedland og Kjetil Nordhus.

Musikksalongen inneholder hver gang et musikkhistorisk foredrag i serien Kultur/Retur, ved Sigbjørn Nedland, men åpner med en musikksamtale mellom Kjetil Nordhus og en spesielt invitert gjest.

Denne kvelden begynner vi med å opponere mot evangelisten Johannes, som sier at «i begynnelsen var ordet». Vi fortsetter med å besøke verdens første pub, som lå ved porten til Edens hage, og besøker så verdens første kulturhus – for ca 20.000 år siden. Derfra går veien til blues-en, og til en folkevandring fra sør mot nord, og fra landsbygd til storby i Amerika, der elektrisitet og teknologi endrer musikken for alltid.

Det er også mulig å sikre seg en billett som inkluderer en spesialkomponert matrett til konseptet.

Musikksalongen er en serie som går over tre kvelder.
Se den neste her:

Dagens rett:
Grillet hamburger med salat og tomat. Toppes med cheddar, bacon og løkrelish. Serveres coleslaw, pommes frites og hjemmelaget ketchup.
Inneholder: hvete, egg og melk

Musikksalongen

I 2020 etablerte Kilden suksesskonseptet Musikksalongen, med NRKs musikk-guru Sigbjørn Nedland og Kildens egen Kjetil Nordhus. Musikksalongen inneholder hver gang et musikkhistorisk foredrag i serien Kultur/Retur, ved Sigbjørn Nedland, men åpner med en musikksamtale mellom Kjetil Nordhus og en spesielt invitert gjest. 

I 2021 og 2022 vokste Musikksalongen seg ut i Agder, men konseptet returnerer til Kilden med hele tre utgaver vinteren 2023, 24. januar, 21. februar og 21. mars.

Sigurd Nedland

Radio- og TV-programleder og -produsent, NRK (1969 – 2018), mest kjente program: «Pandoras Juke Box» og «Jungeltelegrafen».

Musikkprodusent for ca. 40 album med en rekke norske og internasjonale artister. Initiativtaker og prosjektleder for diverse internasjonale kulturprosjekter med deltagelse fra mange forskjellige land i Europa, Afrika, Asia og Amerika: oppbygging og drift av lydstudio, arbeid med copyright, musikkutdanning, digitalisering av musikkarkiver, workshops og studioproduksjoner med dokumentasjon av lokal og regional musikk, samt bruk av denne i moderne produksjoner.

CD-produksjoner og konserter i tilknytning til Nobels fredspris, ansvarlig for musikk- og artistprogram ved festivaler og større evenement, bl.a. åpningsseremonien ved Biblioteket i Alexandria.

Forfatter av artikler, skuespill, bøker og sangtekster. Ledet i 10 år EBU World Music Workshop. Har mottatt Kongens fortjenstmedalje, Vest-Agder fylkes kulturpris, Årets hederspris i Prix Radio, NOPAs Mediapris.

Les mer: nedlandkultur.com

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

Rusletur på Lahelle

1. okt 2024

Få billetter

Anita Skorgan: Bare en mamma

8. okt 2024

KJøp