OVER ÆVNE av Signe Becker – Ravnedans 2024

Lørdag 29. juni, kl. 15:00 / Sted: Verkstedhallen bak Kilden / Varighet: 60 min

Under Ravnedans åpnes dørene til verkstedet bak Kilden, til et performativt verk hvor du kan se teatermalere i aksjon. På festivalens siste dag inviteres publikum til en avslutningsseremoni i verkstedhallen, for å fullbyrde prosessen og markere avslutningen på malernes arbeid og verket.

OVER ÆVNE er et performativt verk som ønsker å belyse maleren og malerfagets håndverkstradisjon ved å sette den uavhengige kunstnerens status i spill. I et stort rom arbeider et knippe teatermalere på flere svære malerier. Malerne og deres arbeidsprosess stilles ut, eller iscenesettes, om man vil. Arbeidet vil pågå i åtte dager. Dørene er åpne og publikum bestemmer selv hvor lenge de vil overvære tilblivelsen av verkene. Motivene som males er i forkant møysommelig komponert av kunstneren, Signe Becker, men utføres av malerne.

OVER ÆVNE manifesterer seg som et levende dilemma, og reiser spørsmål rundt maktforhold og åndsverk. Hvem er verkets tjenere og hvem tjener på verket? Hvem signerer verket til slutt? Signe Beckers alter ego, Cynthia, vil være til stede i rommet og bivåne det hele sammen med publikum. Hun er som alltid tilpasningsdyktig og kan endre funksjon etter behov; bistå malerne i arbeidet, øse av sin kunnskap til publikum, fortelle en skrøne eller to – eller koke litt kaffe.

NB! Det er gratis inngang til Verkstedhallen under festivalen 26.-29. juni, det er kun avslutningsseremonien man trenger billett for å delta på.

Lignende forestillinger

Realness: Luk Kreung av Phittaya Phaefuang – Ravnedans 2024

26. jun 2024

KJøp

THE SWIMMER av Lara Vejrup Ostan – RAVNEDANS 2024

27. jun 2024

KJøp

Electrocutango

18. okt 2024

KJøp