Pat Metheny Trio

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kristiansand Jazzvesen og Kilden Kultur presenterer: PAT METHENY Trio w/Darek Oleszkiewez & Joe Dyson

Pat Metheny er en av verdens mest meritterte og kjente jazzgitarister og kan trygt kalles en musikalsk legende. Han fyller de største konsertsalene over hele verden, og 15. august kan du oppleve ham i Kilden teater og konserthus.

Pat Metheny har en livslang karriere som soloartist, men har også spilt med internasjonalt kjente musikere som Steve Reich, Herbie Hancock og David Bowie. Han er kjent for å ha bidratt til en helt ny gitarsound som har inspirert en hel generasjon av jazzmusikere verden over, og utfordrer og utvikler sjangeren den dag i dag med improvisasjon og ny teknologi. Det er knapt en pris og utmerkelse i musikkverdenen han ikke har fått og vi kan nevne som eksempel 20 Grammy-priser, 36 Grammy-nominasjoner, NEA Jazz Master og 3 Gold Records.

Metheny har i tillegg til å være en erfaren og merittert musiker, vært spesielt opptatt av å bidra på den akademiske arenaen. Allerede som 18-åring var han den yngste læreren på University of Miami og ble det samme som 19-åring på Berkley College of Music. Han har blitt tildelt æresdoktorater på en rekke universiteter og er regnet som en musikalsk pionér innenfor sin sjanger.

Han ble født i Kansas City i 1954 og er fra en musikalsk familie. Pat Metheny har solide røtter i Mandal og til Sørlandet, da hans morfar Bjørn Hansen emigrerte til Missouri fra Mandal sent på 1800-tallet. Han begynte å spille trompet som 8-åring og gitar som 12-åring. Som 15-åring spilte han allerede med de beste jazzmusikerne i Kansas City og trådde inn på den internasjonale jazzscenen i 1974.

I dag fortsetter han å være en stor inspirasjonskilde som musiker, som også er svært opptatt av å hjelpe unge musikere til å nå sitt publikum og musikalske målsettinger.

Konserten er et samarbeid mellom Kristiansand Jazzvesen og Kilden teater og konserthus.

Varighet: 90 minutter.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger