Refusert med Lars Sørbø

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

SeniorKilden presenterer: Refusert med Lars Sørbø

Skuespilleren Lars Sørbø og dramatikeren Tommy Sørbø er brødre. For å si noe om kunst har Tommy tatt utgangspunkt i sin egen og brorens oppvekst. Hva var det som fikk Lars til å ende opp som skuespiller og Tommy som dramatiker og kunsthistoriker? «Refusert» er blitt en crazy og rørende fortelling om oppvekst i en middels stor by i Norge på 60 og 70 tallet og om det kunstnerlivet disse brødrene ble konfrontert med senere.

Refusert er en tragikomisk monolog, der skuespilleren Lars Sørbø forteller historien om en gutt som starter sin karriere som multikunstner ved å imitere Kong Olav for sin dødssyke mor. Som ung og fremadstormende futurist forsøker han å lage verdensrevolusjon i byens mest trafikkerte kryss, før han ender som programleder for et show der kunst, politikk, opplysning, religion og underholdning flyter sammen til et verdensomspennende kunstverk.
Lars Sørbø spiller over tretti ulike karakterer i dette stykket. Her møter vi alt fra kroppsvæske-orienterte kunstkuratorer, selvhøytidelige kunstformidlere og hippe kritikere til kjente personer som Erik Bye, Kong Harald, Dag Solstad, kriminalreporter Olav Rønneberg og standupkomiker Dagfinn Lyngbø.

Helt siden storebror Tommy ledet, lokket og lurte lillebroren sin på seks til å finne på de villeste ablegøyer, har de lekt sammen. Noe som har resultert i både revyer og skuespill, og gitt mange mye både til å le og til å gråte av. Ja, kanskje også noe til å gruble over. For selv om Refusert er en forestilling som appellerer til så vel latter som gråt, så er det også et moderne skjebnedrama om kunst og kunstnere, og hva som skjer med et menneske som vil for mye, og som til slutt går til grunne i sin egen suksess.

Medvirkende:
Dramatiker: Tommy Sørbø
Instruktør: Peder Opstad
Skuespiller: Lars Sørbø
Komponist: Iver Bjurgren
Foto: Dag Jenssen

Kjøp billetter

Forslag til deg