Sesongåpning med Julian Rachlin og Janine Jansen

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Pjotr Tsjajkovskij: Polonese fra Eugen Onegin (1879)
Felix Mendelssohn: Fiolinkonsert (1844)
Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5 (1888)

Konsertsesongen 2023/24 starter på aller beste måte med vår nye sjefdirigent Julian Rachlin og den nederlandske verdensstjernen Janine Jansen. Hun opptrår regelmessig på den klassiske musikkens mest prestisjefulle arenaer, og regnes som en av vår tids aller fremste fiolinvirtuoser.

Denne festkvelden spiller hun Felix Mendelssohns nydelige fiolinkonsert fra 1844 – et av den tidlige romantikkens største mesterverk, fylt av melodisk sødme, dramatikk og virtuose, halsbrekkende passasjer. Julian Rachlin og KSO byr også på storslått, følelsesmettet orkesterprakt av ypperste merke, signert det melodiske geniet Pjotr Tsjajkovskij.


Dette kan du se frem til

Dirigent og direktør i samtale

Kvelden åpner med Førsnakk klokken 18.40 i Foajé Nord.
I kommende sesong er det KSO-direktør Pål Svendsberget og kommunikasjonsrådgiver Kjetil Nordhus som blir verter på scenen, og til sesongåpningen er det ingen ringere enn orkesterets sjefdirigent Julian Rachlin som er gjest.

Etter konserten som begynner kl 19.30 inviteres publikum på en uformell premierefest i Kildens foajé.
Baren og billettluka vil holde åpen til klokken 23.00, og publikum vil få mulighet til å fordøye konsertopplevelsen i hyggelige omgivelser sammen med orkestermusikerne. Det blir snacks og noen alkoholfrie bobler.


Lytt til smakebiter

Kveldens solist

Verdensstjernen Janine Jansen står i en royal trapp med gule lys i bakgrunnen og ser opp mot taket med et strålende blikk

Spillestilen til den nederlandske fiolinisten Janine Jansen har blitt beskrevet som varm, autentisk og ærlig. Hun er nysjerrig og lekende og prøver å finne nye tolkninger også av verker hun har spilt før. 

Kveldens dirigent

sjefdirigent for KSO julian rachlin strekker seg mot publikum fra podiet i konsertsalen

Som ny sjefdirigent for KSO gleder vi oss til å se Julian Rachlin åpne sesongen denne kvelden. Han er en av vårs tids mest anerkjente kunstnerpersonligheter, med roller som dirigent, solist, kammermusiker, lærer og kunstnerisk leder.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis