Tom Waits tolket av Sven Henriksen

Når

5. mar

Scene

Multisalen

Pris

350 ,-

Varighet

75 minutter

Kommende forestillinger

Siden debutalbumet «Closing Time» kom ut i 1973 har Tom Waits skaffet seg trofaste følgere over hele verden. Karakterene i sangene han skriver er vindskjeve og lurvete — strippere, drankere, innbruddstyver, langere – formidlet i et musikalsk uttrykk hamret sammen med like deler cabaretmusikk, tidlig americana, blues og samtidsmusikk.

Sven Henriksen er skuespiller, forfatter og sanger. Med platen «Rød Pust» (1996) og de hundretalls konsertene som fulgte, ble han en av landets mest folkekjære tolkere av Tom Waits — og har oversatt et tyvetalls tekster til norsk – og er den eneste som har gjort det med Waits’ velsignelse.

I årene siden, har Henriksen blitt en internasjonalt etterspurt skuespiller både på scene, på film og i TV. Han har samtidig markert seg tydelig i den offentlige debatten med innlegg, kronikker og bøker som ofte kretser rundt temaene utenforskap, sosial kontroll og/eller diskriminering.

I første halvdel av 2025 gjør Henriksen endelig et knippe Tom Waits-konserter igjen!
Repertoaret vil bestå av nyoversatte tekster — nye originallåter – og travere fra Rød Pustdagene.

Med seg har han
Hugo Risdal (diverse strengeinstrumenter og perkusjon)
Thor-Erik Fjellvang (diverse blåse- og tangentinstrumenter og perkusjon)

Risdal og Fjellvang er begge erfarne, smakfulle og virtuose musikere, og sammen innehar trioen nettopp den miksen av eksplosivitet, ømhet og nerve som kreves for å gi seg i kast med Waits’ katalog.

Velkommen på konsert!

Kjøp billetter

  • mars 2025
  • 05.
    ons
    Tid:
    19:30 - 20:45

Lignende forestillinger