Tove Bøygard band

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kristiansand vise og lyrikk klubb presenterer: Tove Bøygard band

Tove Bøygard, en av landets mest kritikerroste artister, slipper sitt femte soloalbum 15.september. Platen har fått tittelen ” Kaldt Vatn”, og med det er hennes kvadrologi om elementene fullendt: “Blåe Drag” (2017), “Jord” (2019) og “Eld” (2021).

Samtlige tidligere album har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten kastet terningkast seks for “Jord” og konstaterte at Tove Bøygard er “en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver”. Dagsavisen kvitterte med: ” Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte”. Og Dagbladet beskrev henne som: “En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith”.

“Kaldt Vatn” er spilt inn med Toves faste band. De er med rette blitt kalt for verdens beste band, og består av Freddy Holm (strenger, har også produsert plata), Jørun Bøgeberg (bass) og Eivind Kløverød (trommer).

Singelen“NØKKEN” gir en smakebit på albumet. Dagsavisen omtalte singelen og rullet terningkast 5, de skriver blant annet: “Tove Bøygards røykgrå gitarrock i skjæringspunktet mellom solid egenart og americana tar et nytt steg med “Nøkken”

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. Formidlingsevne og nærvær er ord som går igjen i beskrivelser av konsertopplevelser med Tove:

“Hun griper tak i publikum fra første sekund. Det er show, det er artisteri, det er dønn tøft.” Dust of Daylight, den forvitnelege Countryfestivalen.

“Energibomben Tove Bøygard med band ble en ny favoritt i Strengen. De imponerte med energisk konsert med fullt trøkk og fikk fart i publikum.” Varden, Viser ved Kanalen

“Med musikerne Eivind Kløverød, Jørun Bøgeberg og Freddy Holm, som alle er trollmenn på henholdsvis trommer, seksstrengs bass og alle mulige strengeinstrumenter har Norge endelig fått artist i klassen med Lucinda Williams.” Bluesnews på Notodden Bluesfestival.

For mer info: www.toveboygard.net.

Kjøp billetter

Forslag til deg