Wardruna

Når

2. mai

Scene

Konsertsalen

Pris

675 ,-

Varighet

90 minutter

Kommende forestillinger

Den norske norrøn/folk-gruppen har blitt verdenskjent for sitt musikalske univers, inspirert av eldre nordiske tradisjoner. Nå begir de seg ut på en omfattende verdensturné, som blant annet tar turen innom Royal Albert Hall i London og Red Rocs Amphitheatre i Colorado. Heldigvis står også Kilden og Kristiansand på turnélisten.

Gruppa ble startet av komponist Einar Selvik tidlig på 2000-tallet og har siden debutplaten hatt stor suksess på tvers av musikalske sjangre, kulturer og språk. Med mål om å gi en ny stemme til gamle tradisjoner, vever Wardruna på særegent vis gamle nordiske instrumenter og versemål inn i et moderne lydbilde.

De siste årene har bandet levert kritikerroste album som ´Runaljod – gap var Ginnunga´ (2009), ´Runaljod – Yggdrasil (2013), ´Runaljod – Ragnarok´ (2016), ´Skald´ (2018) og ´Kvitravn´(2021).

Singelen «Hertan», det urskandinaviske ordet for hjerte, med tilhørende spektakulær musikkvideo, markerer begynnelsen på en ny epoke for bandet. Singelen utforsker dualiteten rundt våre mange abstrakte ideer rundt hjertet, samt rytmen, flyten og pulsen man kan se, høre og føle i naturen og i alle former for liv. Musikkvideoen ble filmet av den finske regissøren og fotografen Tuukka Koski, som også står bak videoene for «Raido», «Voluspá» og «Grá».

Einar Selvik sier om verdensturneen: “Det er alltid en spesiell følelse å planlegge og lansere en ny turné. Denne gangen kanskje enda mer enn vanlig fordi vi besøker flere deler av verden som vi enda ikke har besøkt med Wardruna. Vi ser virkelig frem til å se igjen kjente fjes og steder med musikken vår, men også til å knytte bånd til publikum i nye land.”

«Selv om Wardruna er strålende også på album, er det det definitivt live de, og de særegne og gjerne selvbygde og rekonstruerte instrumentene virkelig får stråle. Lyden og notene er samtidig både fremmede og gjenkjennelige, og visuelt så vakre og imponerende at hverken scenen eller bakteppet trenger noen dekorasjoner.» – Musikknyheter, Sentrum Scene 2022

Kjøp billetter

  • mai 2025
  • 02.
    fre
    Tid:
    19:30 - 21:00

Lignende forestillinger