Kilden teater og konserthus og Stageshow presenterer en Taran produksjon. 

 • På scenen

  Atle Pettersen

  Danny

  Hele Norges Atle Pettersen er Danny! Pettersen har en lang og imponerende karriere fra scenen. Allerede som ung gutt sang og spilte han med barnekoret Gla’vox, tilhørende Gulset kirke. I 2003 deltok han i Melodi Grand Prix Jr. og med bandet Above Symmetry, som vokalist, vant de Emergenza-festivalen i 2014.

  Skiens store stolthet er heller ikke noen fersking på norske musikalscener, og har blant annet spilt i anerkjente og bejublede oppsetninger som Singin’ in the Rain og Jersey Boys. I førstnevnte musikal delte han faktisk scenen med Charlotte Brænna, som spiller Sandy i årets Grease-forestilling. Siden de kjenner hverandre fra før kan vi forvente god kjemi og fantastiske tolkninger av rollene

  Ikke minst er han en skikkelig tilhenger av amerikansk BBQ! Alt i alt er dette en perfekt oppskrift på å tolke rollen som Danny i Grease!

  Charlotte Brænna

  Sandy

  Charlotte Brænna er ikke fremmed for fenomenet Grease! I 2018, da Grease gikk på Chateau Neuf, var Brænna nemlig å se på scenen som Sandy – og nå er hun tilbake i samme rolle!

  Brænna er en norsk skuespillerinne med en rikholdig CV. Hun var med i opprettelsen av Den Norske Operas barnekor hvor hun medvirket i flere oppsetninger. Hun er også utdannet musikalartist og har jobbet utøvende i ti år. Foruten Grease har hun vært å se på alt fra Annie, Mary Poppins, Les Miserables, Singing in the Rain, Phantom of the Opera og ikke minst Mamma Mia (for å nevne noen)! I tillegg har hun vært å se på TV i programmer som Helt Perfekt, Dumpa og Allsang På Grensen med mer.

  I 2018 ble hun dessuten kåret til «Best Actress in a Musical» i Broadway World for rollen som Sandy i nettopp Grease.

  Tom Sterri

  Vince F

  Tom er en folkekjær revyforfatter, regissør, produsent, teatersjef og skuespiller. Nå er han klar for sin andre runde med regi og skuespill som Vince Fontaine i Grease!

  Sterri har erfaring så det holder. Allerede før han i 1989 presenterte sin første profesjonelle revy hadde han satt opp rundt 50 amatørrevyer! I tiden etter overtok Sterri overtok driften av ABC-teatret i 1993 og Chat Noir i 1996. Han var ansvarlig for åpningsrevyen på det gjenoppbygde Edderkoppen i 2003, og har senere arbeidet frilans. Blant annet med regi på musikalene Grease i 2008 og CATS i 2009, begge for Thalia Teater. Ikke minst regisserte han nær hundre episoder av såpeserien Hotel Cæsar for TV2, og hadde også roller i samme serie!

  Sterri er med andre ord en som kan sakene sine – spesielt Grease!

  Hilde Lyrån

  Mrs. Lynch
  Hilde har lang erfaring som skuespiller, musikalartist og danser. Hun har medvirket i musikalene My Fair Lady, Sweet Charity, Hair, Jungelboken og The Sound of Music, for å nevne noen. Men hun har også gjort flere roller på skjermen, deriblant Olsenbanden Jr., Mot i Brøstet og Karsten & Petra. 
  Hilde og Tom Sterri, regissør på Grease, har jobbet sammen i mange år. I fjor stod de faktisk også på scenen sammen her i Kilden med musikalen Sister Act.
  Rollen som Mrs. Lynch har Hilde gjort før, da med Øyvind Blunck i hovedrollen som Danny. 

  Maja Christiansen

  Rizzo

  La det ikke være noen tvil – Maja Evenshaug Christiansen vil bringe karakteren Rizzo til live!

  Hun er nok best kjent fra rollen som Hege Husby i NRKs dramasuksess Rådebank. En rolle som forøvrig sanket henne flere Gullrute-nominasjoner. Maja er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo ACT, og sjonglerer arbeid foran kamera med arbeid på scenen. Hun har blant annet spilt i de Heddapris-vinnende forestillingene Ingenting (Tigerstadsteatret og Oslo Nye Teater) og Mio, min Mio (Riksteatret), spilt hovedrollen Selma i Snøfall (Oslo Nye Teater), og var i sommer å se som Ingrid og Anitra i Peer Gynt på Gålå. I 2021 spilte hun en av hovedrollene i TV2-serien Julestjerna.

  Max Key Graarud

  Roger

  Kristiansands egen danser og musikalartist gjør en formidabel innsats i Grease i Kilden. Ikke bare har Max rollen som Roger, men han har også instruert UngdomsKilden for å få de rette dansetrinnene på plass i forkant av forestillingen. 

  Max har en lang og allsidig bakgrunn med roller i både Evita, Kaptein Sabeltann, Sound of music, Trolle og den magiske fela og som danser på Wenche Myhres 75års-turné. 

  Det er ikke bare dans som befinner seg i repertoaret til Max, han har også en imponerende skryteliste med akrobatiske evner under beltet, noe som kommer godt med i en heseblesende og fartsfylt forestilling som Grease. 

  Thomas Stokke

  KENICKI

  Han har sin utdannelse fra Bårdar Akademiet og Teaterhøyskolen i Gøteborg (Högskolan för scen och musik) og bakgrunn fra Bærum Barneteater og musikklinjen ved Rud videregående skole.

  I løpet av sin fartstid som skuespiller har han hatt oppdrag i Norge, Sverige og England. Han hadde sin profesjonelle debut som Troy i High School Musical – On Stage og siden den gang har han bl. a. spilt Peter i Jesus Christ Superstar, Ren McCormack i 
  Footloose og Heniek i Klassen vår.

  Ved siden av teaterjobber frilanser Thomas som sanger og musiker, og har spilt konserter, show og gjort events rundt omkring i landet. Når han ikke står på scenen jobber han som stemmeskuespiller og har lånt stemmen sin til flere titals filmer og serier i b.l.a Marvel universet, for Cartoon Network, Dreamworks og Disney.

  Sanna Bjerketvedt

  Marty

  Sanna er vokalist, musikaldanser og skuespiller og har siden utdanningen ved Bårdar Akademiet, vært å se i ulike produksjoner og eventkonstellasjoner. Blant annet i produksjoner som West Side Story , Jul i Blåfjell og Pippi Feirer Jul. I show- og eventsammenheng har Sanna vært å se på turné med Wallmans, Diva & the Beast  og som artist i Showbøck. Hun er også jevnlig på jobb som vokalist og korist for diverse artister og husband rundt omkring.

  Sanna er også stemmeskuespiller og gir stemme til en rekke tegneseriefigurer for blant annet Disney Channel og Cartoon Network. 

  Kevin Haugan

  Sonny

  Mange i den yngre garde, og deres foreldre, vil kjenne igjen Kevin som “Pil” i suksesserien “Snøfall” på NRK.  Men Kevin er i tillegg både danser, artist, influenser, tiktoker og mye mer. 

  Kevin har spilt tittelrommelen Billy i musikal-suksessen “Billy Elliot” på Folketeatret, Mowgli i “Jungelboken” på Chateau Neuf, Baby John i “West Side Story” med mer. Han har også dubbet utallige filmer og serier for Disney, Netflix, Nickelodeon og NRK Super siden han var 10 år gammel.

  Som danser har han vært fast danser for Marcus og Martinus på turneer i inn- og utland, danset og koreografert for artister på “MGP”, “Stjernekamp”, Norway Cup, og opptrådt med egen musikk på Norway Cup og “Allsang på Grensen”. Selv har han også gjestet “Beat for Beat”, hvor medskuespiller i Grease Atle Pettersen nå er programleder.

  Christine Leer-Salvesen

  FRENCHY

  Christine Leer-Salvesen er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen BA og Bårdar Akademiet i Oslo. 

  Hun har medvirket i en rekke teater og musikaloppsetninger på scener som Kilden, Fjæreheia, Folketeateret, Latter og vært på ulike turnéer gjennom Den kulturelle skolesekken/spaserstokken og Victoria Productions. Hun har vært dukkespiller i sceneproduksjonen av Peppa Gris i Norge som også spilte på svensk ved Göta Lejon i Stockholm. 

  Christine er orginalrollen som Rosa i Kaptein Sabeltanns univers og har spilt flere sesonger som Tante Sofie i Kardemomme by ved Kristiansand Dyrepark.

  John Masaki

  Doody

  Fra jordbærbygda Lensvik, til Oslos storstue: John Masaki er Doody i Grease!

  Allerede som femtenåring begynte Masaki sin karriere som omreisende musiker. Han ble ferdig utdannet i 2010 og har siden da jobbet som showartist på Wallmans, på Color Line for 2Entertain, Starworks, Showpatruljen, Edderkoppen Scene og mange flere. Noen av musikalene han har medvirket i er Rent, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Jersey Boys og We Will Rock You. Han jobber som trubadur, event-sanger, sessionsanger, dubber og korist. Om du liker melodisk 80´s rock kan du sjekke ut bandet hans Masaki som slapp debutskiva Feed the Flame i juli 2023!

  ANE MARIT HØLÅS

  Jan

  Ane Marit er en norsk artist fra Trondheim, utdannet ved Romerike folkehøgskole og med en bachelor fra Musikkteaterhøyskolen. Hun fikk sitt gjennombrudd i showet The Voice i 2022, der hun fikk alle fire dommere til å snu seg, men dette var ikke første gangen hun stod på en scene. Ane Marit har vært korist for Beharie og har siden 2019 vært fast korist for Mimmi Tamba. Hun er også aktuell i Wallmans On Tour og har vært å se i flere oppsetninger i regi av West End Studios, Teaterkonsept og Scenorama. I 2023 var hun å se på scenen i Oslo Spektrum i musikalen We Will Rock You. Hun synger også i Bryggebandet, som har sine faste tirsdagskonserter på Fiskebrygga i Kristiansand på sommeren.

  Mikkel Maanum

  EUGENE

  Mikkel er utdannet danser og skuespiller ved Bårdar Akademiet, Etter endt utdanning har han medvirket i bl.a En Midtsommernattsdrøm, Grease, Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt, Skatten på Sjørøverøya, Wenche Myhres 75-års jubileumsturné og We Will Rock You. Mikkel har også medvirket fem sesonger i Oslo Nye Teater´s familieforestilling, Snøfall. Utover utøvende arbeid har Mikkel erfaring som koreograf og regiassistent. Av koreografioppdrag har Mikkel gjort I Blanke MessingenLysglimt i Mørke, Kristin Lavransdatter, Hvem Skal Trøste Knøttet?, Pippi Langstrømpe samt oppsetninger ved Bårdar Akademiet for å nevne noen. 

  Nanette Haugan

  Cha Cha

  I 2022 utdannet Nanette seg i Kommersiell Scenekunst fra Bårdar Akademiet og gikk derfra direkte inn i jobb hos Wallmans Salonger Oslo som artist det neste året. Nanette har også jobbet i produksjoner som  Jersey Boys på Chateau Neuf, Norgesturné med illusjonist Alexx Alexxander, Cirque du Blipp i Oslo og i Bergen i tillegg til musikkvideoer for blant annet Blåsemafian og  reklamefilm for Grandiosa med TIX. Nanette har også danset i TV- programmer som The Hit, Idol, Stjernekamp, VG-Lista for Subwolfer og TRXD i tillegg til Allsang på Grensen og Norway Cup m.m.

  I det daglige koreograferer og underviser Nanette danseklasser ved Bårdar.  Hun er initiativtaker for å starte opp dansekompaniet ATTENTION og forestillingen What Is Jazz som settes opp på Christiania Teater i juni 2024. Nanette blir også å se i musikalen The Bodyguard på Chateau Neuf i Oslo 2024.

  MARTINE BRÆNNA

  PATTY

  Martine Camilla Brænna har danset siden hun var bare tre år, og nå skal hun danse igjen som Patty i Grease.

  Brænna har dedikert livet til dansen og kunsten, og er utdannet fra Den norske operas ballettskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Broadway Dance Center i New York. Gjennom karrieren har hun jobbet på store scener, som Moulin Rouge i Paris, Den norske opera og ballett, Oslo nye og Alvin Ailey Dance theatre. Du har også sett henne på TV-skjermen i blant annet MGP, Stjernekamp, Skal vi danse og Maskorama. Hun jobber i dag som dansekaptein og hoveddanser i kompaniet Show de Vida, hvor hun turnerer rundt i Norge og Europa. 

  THOMAS KVAMMEN URNES

  JOHNNY CASINO / ENSEMBLE

  Thomas er nyutdannet skuespiller og musikalartist ved Bårdar Akademiet. Han gjorde sin profesjonelle debut som Michael i Billy Elliot på Folketeateret i årsskiftet 2014/2015. Roller de seneste årene inkluderer Tistel i Jul i Blåfjell på Christiania Teater, Askeladden i Vinterparken i Hunderfossen, Shania Twain i We Will Rock You i Oslo Spektrum, Fiyedka i Spelemann på Taket ved Lørenskog Hus, og Morten Skogmus og Bakergutt i Hakkebakkeskogen i Dyreparken i Kristiansand. Han er også aktuell med hovedrollen som Terje i musikalen Havet, nypremiere i juni 2024 på Harmonie Arena.

  Thomas underviser også ved Bårdars kveldsskole.

  KYRRE VANEBO

  Ensemble

  Kyrre Vanebo har spilt teater i alle Norges fylker! Tidligere har han vært å se i Sister Act på Chateau Neuf og i Kilden, Peppa Gris Norgesturné og på Göta Lejon i Stockholm, Så Som i Himmelen på Nordland Teater, The Sound of Music, Et Juleeventyr og Operetten om Mack på Hålogaland Teater. Han har også i en årrekke turnert land og strand rundt med teaterkompaniet Askeladden Friteater, og kanskje har du sett han som Askeladden i Hunderfossen Familiepark? Første gang Kyrre spilte Grease var som 16-åring i kulturskolen i Målselv, da som Danny(!). Han gleder seg til enda en vår i Sørlandets hovedstad.

  GINE RANHEIM BJERKAN

  Ensemble

  Gina Ranheim Bjerkan er skuespiller, danser og sanger fra Kristiansund utdannet ved London Studio Centre (First Class BA Hons Musical Theatre 2012-16) i London, England. 

  Hun har siden endt utdanning spilt på flere av Europas store musikalscener og medvirket i skuespill, filmer, TV-serier, reklamer og konserter. Sist var hun å se i rollen som alternerende Sophie i musikalen Mamma Mia! Folketeateret. Hun har også gjort Cabaret, Kiss me, Kate, We Will Rock You, Hakkebakkeskogen og Lucky Stiff. 

  Gina har også vært å se på skjermen ved flere anledninger. Du har kanskje sett henne i Exit (NRK), Cursed (Netflix) eller Guerilla (Sky Atlantic)?

 • Musikere

  Matthew Reeve

  Kapellmester

  Matthew har sin utdanning fra King’s College London med spesialisering innenfor musikkteater fra 30-tallet, Sondheim og Wagner. Matthew er musikalsk ansvarlig, arrangør, repetitør, pianist og kapellmester for Grease i Kilden.

  Geir Kristian “GK” Breivik

  Bass

  Bassist Geir Kristian Breivik, mest kjent som «GK». Etter fullført utdanning ved Musikkonservatoriet i Agder i 2002, har GK arbeidet som freelancemusiker og musikkprodusent. Han har spilt med en rekke kjente og kjære artister som Wenche Myhre, Anders Elijas, Marian Aas Hansen, Mia Gundersen og Heine Totland for å nevne noen. Han har medvirket i produksjoner som Diva and the Beast (Chat Noir), Buddy Holly (Folketeateret), Billy Elliot (Folketeateret), Showgirls (Chat Noir) m.fl.

  Eirik André Rydningen

  Trommer
  Eirik studerte musikk ved UiO i 1993/94 og har vært freelance musiker i Oslo siden 1995. Hovedsaklig trommeslager, men jobber også som keyboardist/pianist, studiotekniker, programmør, låtskriver og produsent. Han har turnert, spilt på scene eller i studio med bl.a. Jahn Teigen, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Henning Kvitnes, Anneli Drecker, Tommy Nilsson, Elisabet Andreassen, Multicyde, Trond Viggo Torgersen, Ole Paus, Anita Skorgan, Dollie Deluxe, Bertine Zetlitz, Sissel Kyrkjebø, M2M, Samantha Fox, Marian Aas Hansen, Chesney Hawkes og Nik Kershaw for å nevne noen.

  Kristofer Spangen

  Gitar

  Kristofer underviser i gitar og band på Knuden – Kristiansand Kulturskole, og er medlem av Grim kulturbryggeri.

  Han har tidligere deltatt på produksjoner som blant annet Trolle og Love Actually – Live in Concert i Kilden.
  Kristofer spiller i bandet VIAN, og har medvirket med en rekke artister på scenen. 
 • Ungdomskilden

  Grønt lag

  Bak fra venstre: Hennie E len Norbakken, Peder Dovland, Reinert Sødal, Johannes Hovet
  Fremste rekke fra venstre: Ariana Riera Zozulina, Kaja Sophie Sjølie, Othilie Sødal, Mina Nawabi Estanegzai, Caitlin Meelena King With, Eline Rodt Steinsvåg

  Gult lag

  Bak fra venstre: Hannah Linnea Eidem, William Aaron Espeland, Vidar Velle Hellang Fremste rekke fra venstre: Olava Unhjem-Lorentsen, Emma Løken, Marte Jensen Bratland, Linnea Sunde Mortensen, Emma Pedersen Kilane, Mons Lindebø Mattingsdal, Naomi Alexandra Aboagye Helland

  Fraværende – gult lag: Oda Håland Larsen

Kunstnerisk lag

Regi/Manusoversettelse: Tom Sterri
Koreografi: Thomas Glans
Scenograf/kostymedesign: takis
Instruktør: Simen Gloppen
Instuktør: Mikkel Maanum
Kostymeansvarlig: Cårejånni Enderud

Produksjon

Inspisient: Tone Lovisa Djønne
Inspisient 2: Emilie Hallem
Inspisient/ungdomsinspisient: Thea Bakke
Scenemester Stageshow: Torbjørn Himle
Scenemester Kilden: Øystein Aase
Scenemester Kilden 2: Tomos Young
Lyddesigner/LED-leverandør: Erik Valderhaug
Lysdesigner: Anders Busch
Lydmester/Lydavvikler: Kristian Bronebakk Lysmester/Lysavvikler: Martin Lögdström Lysmester/Lysavvikler 2: Helge Stewart Bergstad
Påkleder/Kostyme/Vask: Mina Pernille von Krogh Samuelsen
Multitekniker: Viola Hamre
Loft: Christian Hortensius, Martin Andreas Vevstad, Mats Jakob Nesmann
Mygg og lydassistent: Per Henning Finstad Prosjektleder Stageshow/Følgespot 1: Gusty Utterdahl
Følgespot 2: Fredrik Jakobsen
Følgespot 3: Roman Lopez
Produsent Kilden: Øystein Flemmen
Instruktør UngdomsKilden: Silje Hansen Flemmen Markedsfører: Martine Rødland Egeland
Kommunikasjon: Mikal Vassbotn
Grafisk design: Maria Aabel
Forestillingsfoto: Nico Hagen – South Coast Creative

Foto & video: South Coast Creative