Jula er fylt med magi, spenning og forventning. I år er Kilden fylt til randen med artister spesielt satt sammen for å gi deg den gode varme førjulsfølelsen.

Programmet inneholder virkelig noe for alle, med både forrykende barnekonserter, sort humor, hvit humor og tradisjonelle julekonserter så vel som utradisjonelle julearrangement. Men vær tidlig ute, mange av arrangementene nærmer seg utsolgt.

Snekker Andersen og Julenissen  19. november

Vi starter allerede i november med Snekker Andersen og Julenissen. Den folkekjære karakteren, skapt og utviklet av vår alles Alf Prøysen, åpner årets julesesong med en rørende historie mellom snekkeren og julenissen. En flott forestilling for hele familien.

Small talk 19. november

Samme dag er det duket for premiere på Kilden Teater sin egen forestilling, «Small Talk – Ring Julen inn med Familien Dvergsnes». Forestillingen, som er basert på kortfilmen «Small Talk», introduserer for første gang begrepet «Pute-teater» og er både kleint og sort humor i en og samme innpakning. Filmen har høstet fantastiske anmeldelser og vunnet flere priser, med et slikt utgangspunkt bør listen være lagt. Dette er en forestilling som mange vil kunne ha glede av, spesielt de som har et forhold til familiemiddager hvor samtalen rundt bordet går som kald sirup.

Familiebilde i stue
forestillingsplakat

Like til Betlehem 24. november

Publikumsfavoritten «Like til Betlehem» er endelig å se i Kilden. I 35 år har Asbjørn Arntsens julemusikal «…like til Betlehem» blitt spilt på ulike scener i Kristiansand og rundt omkring i Norge. Nå blir denne tradisjonsrike og folkekjære forestillingen endelig satt opp i Kilden, som årets juleforestilling. En nydelig perle som passer for hele familien. Ekstraforestillinger.

Superbandets Jul 26. november

Gjør deg klar for et musikalsk juleshow med låter fra barndommen som både barn og voksne kjenner godt. Superbandet har hatt kjempesuksess med konserter i kilden helt siden 2016, her er det bare å kjenne sin besøkelsestid, billettene rives bort i rekordfart.

Sissels Jul

Sissels Jul. 2. desember

Det finnes få artister som er så sterkt forbudet med jul som Sissel Kyrkjebø. Med en stemmeprakt og formidlerevne som gjør henne unik i vår tid er det tid for å skape vakre minner i Kilden 2. desember. Dette er ikke en konsertopplevelse du ønsker å gå glipp av.

Swingende Jul med Christianssand Storband. 2. desember.

Kom i stemning med ett av Norges ledende storband sammen med Solholmen Skoles barnekor. Det blir julemusikk, julemoro, julestorband, julefest og ikke minst julestemning. Kveldens dirigent er trompetist og universitetslektor ved UiA, Tore Bråthen.

«An American holiday» med Adam Douglas. 3. Desember

Den folkekjære artisten Adam Douglas ønsker velkommen til sitt juleprosjekt kalt «An American holiday». Her vil Adam la det norske publikummet ta del i amerikansk tradisjonell julemusikk. Garantert julestemning.

Christmas with Nordic Tenors. 6. Desember

Tenortrioen Nordic Tenors står klare til å servere et variert julerepertoar bygget på høytid og tradisjon. Med seg på laget har de en fremadstormende videokunstner som sørger for en riktige, -og viktige, deilige julestemningen.

Bjøro og Miriams Adventskonsert. 6. desember.

Ekteparet Bjøro og Miriam Hildebrandt gjentar suksessen og serverer en blanding av julens sangskatter. Her blir det herlig julestemning!

Eva Weel Skram: Falle til ro – Ein julekonsert. 7. desember

For seks år siden slapp alles Eva Weel Skram sin første julelåt, de siste årene har hun startet en kjærkommen tradisjon med å spille julekonserter med alle sine julefavoritter i bagasjen.

En av hennes første låter med Norsk tekst var «Selmas sang» til NRK-serien «Snøfall». Låten har for lengst fått innpass i listen over nye norske juleklassikere.

Eva Weel
Karoline og Sigvart sitter i en sofa i et mørkt rom

Julekonsert med Karoline & Sigvart. 8. desember

Dagen etter at Eva har gitt oss juleklassikere, er det igjen tid for to av våre mest folkekjære artister. Karoline Krüger og Sigvart Dagsland inviterer til en julekonsert med seks av landets fremste musikere. Det loves en kveld fylt med humor og julestemning.

Händels Messias med KSO 8 desember i Domkirken.

Helt siden urfremføringen i Dublin i 1742 har Georg Friedrich Händelsoratorium Messias vært enormt populært, fremført utallige ganger ved juletider. Denne gangen inviterer vi publikum til å synge med i Hallelujakoret. Sammen med domkirkens kor og deler av KSO, vil Rolf Gupta og fire fremragende solister sørge for en minneverdig og stemningsfull kveld.

NRS Supers Julemagi 9. desember.

Et juleshow for hele familien! Nå som Fantorangen er ferdig med å styre snøroboten i Maskorama står hen endelig på scenen her i Kilden sammen med både Margrethe Røed og Selma Ibrahim, kjent fra NRK Super og MGPjr. Passer fra 3år og oppover.

Oslo Gospel Choir – En stjerne skinner i natt. 9. desember

Oslo Gospel Choir trenger neppe noen introduksjon. Norges kanskje fremste formidlere av julens budskap og stemning. For mange er julekonserten med Oslo Gospel Choir en fast juletradisjon.

Christel Alsos. 10. desember

Folkekjære Christel Alsos står endelig på scenen i Kilden igjen og er klar for å samle publikum rundt våre felles (jule)historier og tradisjoner.

Bugge Wesseltoft m/ Hilde Hefte. 13. desember

Bugge Wesseltofts «It’s Snowing on my piano» ble sluppet i 1997, og har rukket å bli en moderne juleklassiker for veldig mange. Denne kvelden får Bugge selskap av Sørlandets store jazzdronning, Hilde Hefte.

Mellom Julebakst og Englesang. 13. desember

Konserten er på selve Lucia-dagen, Seniorkildens førjuls-tradisjon, og i nært samspill med UiA’s kammerorkester, Spinn dansestudio, Maurtua barnehage og unge dyktige solister.

Nok en gang bindes det hele sammen av Birte Myhrstad og Asbjørn Arntsen. Som vi gleder oss!

«Ringe inn» – Viser på veien med Lars Bremnes & Maria Haukaas Mittet. 14. desember

Julen 2022 drar Lars og Maria på veien igjen sammen og for første gang på juleturné! «Ringe inn» er tittelen på julealbumet de gav ut sammen 12. november 2021, inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste. Gjennom sangene i konserten møter man karakterer som spenner fra servitøren på julebordet, via dompapen som ikke liker julenek til jesusbarnet i et parkeringshus.

Julekonsert Secret Garden. 16. desember

Secret Garden gjentar suksessen fra i fjor og drar også i år ut på juleturné! Med originalskrevet musikk byr Secret Garden på en unik julekonsert. I 2020 kom første delen av albumet «Sacred Night» – en samling nye julesanger som ble omtalt av Aftenposten som «årets beste nye julealbum». I 2021 kompletterte gruppen julealbumet med enda 5 nye sanger. Sørlandets egen stjerne, Espen Grotheim, blir å finne på scenen sammen med Secret Garden i Kilden.

Else & Markus Ringer julen inn. 17. desember

Else og Markus elsker julen og skal ut på tur for å hamre julestemningen inn i det norske folk! Det blir fjasing, det blir musikk, og det blir selvfølgelig gaver! Etter en forrykende aften kan julefreden senke seg. Mest sannsynlig trenger du i alle fall litt fred etterpå.

Humorgaranti!