Klangen av Klima

Over fem tusen elever fra skoler i Kristiansand, Lillesand og Grimstad deltar på symfonikonsert i Kilden.

Mange barn og unge har et stort engasjement for miljø og klimaendringer, det har Kristiansand Symfoniorkester også. Gjennom Klangen av klima kombineres engasjementet for miljø og musikk i en spektakulær konsertopplevelse i perioden 1. – 3. mars.

Barn og unge i Kristiansand ønskes med dette velkommen til en konsertopplevelse helt utenom det vanlige. Konserten er muliggjort i et samarbeid mellom Kilden og Den kulturelle skolesekken Agder.

I konsertsalen møtes man av et fullt symfoniorkester under ledelse av Christan Schumann som sammen med altoppslukende videokunst av David Chocron skaper en helt unik og mektig opplevelse. Videokunsten visualiserer musikken som spilles av Kristiansand Symfoniorkester og viser vår reise sammen med moder jord, på godt og vondt.

Helhetlig tilbud

Ifølge fagansvarlig for barn og unge i Kilden teater og konserthus, Silje Hansen Flemmen har Kristiansand Symfoniorkester lenge ønsket å lage en større konsert for barn og unge.

– For vår del er det viktig å ha en helhetlig satsing for barn og unge her i Kilden. Vi har både babysang, ungdomskilden, skolekonserter og U30-tilbud som er ment å gi et helhetlig tilbud fra de minste til unge voksne, sier Silje.

Premiert forestilling

Det visuelle aspektet av konserten gjøres mulig ved at et tynt gjennomsiktig lerret settes opp mellom publikum og symfoniorkesteret, kalt bobinette. Nettet er der for å kunne projisere videokunst sammen med tonene fra Kristiansand Symfoniorkester. Prosjektet gir en helt unik opplevelse som ble vist frem for første gang av Oslo-Filharmonien i 2020.

Samme år ble forestillingen premiert med Young Audiences Music Awards (YAMawards), en internasjonal pris som gjør ære på kreativitet og innovasjon i musikalske produksjoner for et ungt publikum. Forestillingen setter klimakrisen i en kontekst som er informativ, underholdende og inspirerende for publikum.

Et hus for alle

– Kilden er et hus for alle. Og vi ønsker at så mange som mulig kan ta del i opplevelser her i konsertsalen med landsdelens eget symfoniorkester, derfor har vi sendt ut en informasjonsbrosjyre på forhånd med informasjon om både Kilden, konserten og ikke minst anbefalinger om hvordan man deltar og forbereder seg på symfonikonserter, sier Silje.

– For Kilden er det nemlig viktig å ønske velkommen alle kjønn, hudfarger, religiøse overbevisninger og aldre. Kilden er for alle, og gjennom nettopp prosjekter som dette håper vi at flere unge oppdager symfonisk musikk, avslutter Silje.

Bilde av Silje Hansen Flemmen

Klikk her for å laste ned materiell laget for elevene i anledning Klangen av Klima i Kilden.

 Det spennes opp et tynt nett hvor videokunst vises over Kristiansand Symfoniorkester.