VERDENSNAVNET RACHLIN

Sympatisk. Virtuos. Engasjerende. Ambisiøs. Relasjonsbyggende. Det er ikke vanskelig å finne superlativer for å beskrive vår nye sjefdirigent fra sesongen 2023/24.

sjefdirigent for KSO julian rachlin strekker seg mot publikum fra podiet i konsertsalen

– Jeg er utrolig stolt. Dette føles som mitt andre hjem, og det er en helt spesiell følelse å vite at jeg skal jobbe enda tettere med dette fantastiske orkesteret i flere år fremover, sier Julian Rachlin.

Han har vært orkesterets 1. gjestedirigent siden 2018. På den tiden har han rukket å bli en stor favoritt både hos orkesterets musikere og publikum. Og vice versa.

– Det er noe helt spesielt for meg å jobbe med Kristiansand Symfoniorkester. Musikerne her har et enormt ønske om å utvikle seg. Deres nysgjerrighet gjør at dette er et uvanlig fokusert og disiplinert orkester. Jeg gleder meg stort over å utvikle vårt musikalske språk og vår identitet i årene som kommer, sier han.

Rachlin er et verdensnavn som har spilt med og dirigert de største og beste i en årrekke. Nå ønsker han å invitere verden til Kristiansand.

– Allerede fra min første sesong har jeg fått gleden av å invitere flere solister som jeg personlig setter høyest her i verden. Både orkesteret og publikum fortjener det beste, sier han.

Å tilbringe mer tid i Kristiansand i årene som kommer, ser han på som en gave. Han har høye ambisjoner for byen, landsdelen og orkesterets rolle i livene til folk i regionen.

– Dette er et helt fantastisk område i verden, med vakker natur, nydelig mat, og mange flotte mennesker. Jeg har en drøm om at orkesteret i enda større grad skal bety noe for de som bor her. Jeg har et mål om at flere skal oppdage at de har et orkester i verdensklasse på dørstokken sin, sier han og avslutter:

– Jeg håper at vi i kommende sesong kan skape nye relasjoner både i og utenfor Kilden, og at vi på den måten kan bli en naturlig og viktig del av livene til folk.