Fra Prestheia i øst til Søgne i vest. Storsatsingen Amadeus har de siste ukene vekket stor begeistring blant publikum og kritikere, men denne høsten er det ikke bare innenfor Kildens fire vegger man får oppleve Mozart. I to uker har et ungt publikum fått oppleve en yngre, humoristisk og fargerik variant av Mozart, Trazom, spilt av Elias Moussaoui Anseth fra Kilden Teater. Sammen med Kristiansand Symfoniorkester brakte de både skuespill og klassisk musikk inn i flere barneskoler rundt om i Kristiansand, fra Presteheia i øst, til Søgne i vest.
Trazom, med tekster skrevet av Rune Belsvik, er en musikalsk forestilling som tar utgangspunkt i fortellinger om den kjente komponistens uvanlige barndom. Stykket kombinerer lekent teater med vakker gjengivelse av Mozarts musikalske verk, fremført av en sinfonietta bestående av musikere fra Kristiansand Symfoniorkester.
Målet med produksjonen var å involvere publikumet på en engasjerende måte i en morsom og musikalsk forestilling. Oppsetningen er i samarbeid med den nasjonale ordningen Den kulturelle skolesekken (DKS), som arbeider for at elever i norske skoler får oppleve profesjonell kunst og kultur.
Latter og hyl i gymsalen
På en solfylt høstdag i september ble det rigget klart til forestilling for fjerde trinn på Wilds Minne skole. Både latter og hyl kunne blitt hørt fra gymsalen en tidlig onsdags morgen. Trazom vekket stor glede hos barna med sine ville ansiktsuttrykk og gøye ordspill, iført et spektakulært antrekk. Gjennom en interaktiv forestilling fanget barna fiktive fluer og bidro til at Mozart fant tilbake til musikken sin ved å lage et promperumpeorkester. Sinfoniettaen bidro ikke bare med vakker musikk, men også med morsomme kommentarer, reaksjoner og ansiktsuttrykk da de gjennom hele forestillingen samhandlet med skuespilleren.
“Det var gøy og litt sånn rart fordi han gikk i litt rare klær og sånne ting”
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.