Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt

Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt er en fortryllende familieforestilling som byr på spennende eventyr, fortellerkunst, skyggeteater, orientalsk musikk og magiske mysterier. 

Forestillingen handler om den unge jenta Sheherazade som forsøker å redde et samfunn i krise – kun ved bruk av ord! 

Kongen er sint og bitter etter å ha blitt bedratt av en venstrehendt, og fanger derfor alle venstrehendte i kjelleren på slottet, før han sender dem ut i ørkenen. 

Sheherazade er en av de siste venstrehendte som blir fanget av kongen. I redsel for at også hun skal bli sendt ut i ørkenen legger hun en lur plan! 

Hver kveld forteller hun kongen en halv fortelling. Kongen blir kjempespent på å høre slutten av fortellingen, men Sheherazade nekter å fortelle slutten før neste dag. 

Slik unngår Sheherazade å bli sendt ut i ørkenen. Men hva skjer når hun går tom for historier? 

Forestillingen bygger på rammefortellingen til Tusen og én natt, folkeeventyr hovedsakelig fra India, Persia og Midtøsten.

Men verket rommer eventyr som strekker seg bredere geografisk enn som så, helt fra det nordlige Kina til det nordlige Afrika. 

Visste du for eksempel at eventyret om “Aladdin med lampen” egentlig stammer fra Kina?

Fortellingen om Sheherazade i Tusen og én natt er ikke en barnevennlig historie, men det har den blitt i Kildens versjon!

Nå reiser forestillingen ut på turné i Agder, før den i desember spilles i Kilden. Vi gleder oss til å dele denne fantastiske forestillingen med publikum! 

Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt

Spilles 1. – 18. desember i  Kilden teater og konserthus

Forestillingen passer for barn over 5-6 år. 

Regissør: Mine Nilay Yalcin 

Dramatisering: Sarah Camille Osmundsen

Foto: Victoria Nevland