RAKHMANINOV OG KHATSJATURJAN

Kristiansand Symfoniorkester

Når

31. okt

Scene

Konsertsalen

Pris

150 - 425 ,-

Varighet

2 timer inklusive pause

Kommende forestillinger

Den armenske komponisten Aram Khatsjaturjan er kjent for sine melodiske stemninger, og hans fiolinkonsert fra 1940 er intet unntak. Tonespråket kan beskrives som romantisk, med sterke folkloristiske og orientalske innslag.
En annen melodisk mester er Sergej Rakhmaninov. Hans andre symfoni regnes av mange som hans beste og mest helstøpte verk.

Den kinesiske dirigenten Lio Kuokman har hatt stor suksess både i USA og Europa, og regnes som et supertalent. Det samme kan sies om den 21 år unge hollandske fiolinisten Luka Faulisi. Han har allerede signert kontrakt med Sony, og legenden Pinchas Zukerman har beskrevet klangen i Faulisis fiolin som «a million dollar sound».

Dirigent: Lio Kuokman
Solist: Luka Faulisi, fiolin

PROGRAM:

Aram Khatsjaturjan: Fiolinkonsert (1940)
Sergej Rakhmaninov: Symfoni nr. 2 (1907)

Kveldens dirigent


Dirigent Lio Kuokman under konsert
Foto: Tat Keng Tey

Lio Kuokman er for tiden programsjef for Macao International Music Festival og fast dirigent for Hong Kong-filharmonien. Han har blitt omtalt som «et oppsiktsvekkende dirigenttalent» av Philadelphia Inquirer. Han vant andreprisen i den tredje Svetlanov International Conducting Competition i Paris, i tillegg til både publikumsprisen og orkesterprisen.

“…opening the concert evening and leading the orchestra with grace and assurance.”  – The Chautauquan Daily

“…beautiful sense of control.” – Star Telegram

Kveldens solist


Portrettbilde av Luka Faulisi med fiolinen
Foto: Patrick Fouque

Luka Faulisi begynte å spille fiolin da han var tre år gammel og var elev av Boris Belkin ved Conservatorium Maastricht i Nederland. I løpet av studieåret 2024/25 tar Luka det avanserte diplomkurset ved Royal Academy of Music under veiledning av professor Robin Wilson. Han mottok også det høyt anerkjente Bicentenary-stipendet fra akademiet.

Pavel Berman beskriver Luka som «en utrolig begavet virtuos fiolinist». Flautisten Emmanuel Pahud roser Luka som «en ekstremt talentfull ung mann med store instrumentale ferdigheter og et sterkt musikalsk uttrykk», og ifølge Jean-Jacques Kantorow har Luka «utrolige evner».

Se den virale videoen med Luka Faulisi:

Kjøp billetter

  • oktober 2024
  • 31.
    tor
    Tid:
    19:30 - 21:30

Forslag til deg

Mozarts Requiem i St. Petri kirke

18. okt 2024

KJøp

Kill Devil

18. okt 2024 - 9. nov 2024

KJøp

HARRY POTTER OG DE VISES STEIN™ IN CONCERT

24. okt 2024 - 25. okt 2024