Japansk vår og Sibelius’ 5.

Når

1. feb

Scene

Konsertsalen

Pris

150 - 425 ,-

Kommende forestillinger

Dirigent: Tabita Berglund
Solist: Camilla Tilling, sopran

Konsertkvelden innledes med sjarmerende og oppfriskende morgenmusikk av den svært begavede franske komponisten Lili Boulanger, som gikk bort i 1918, bare 24 år gammel.
Sopranen Camilla Tilling, hvis nydelige stemme vi fikk oppleve i Beethovens 9. symfoni i november 2021, fremfører Irgens-Jensens klangskjønne og stemningsfulle sangsyklus, basert på en asiatisk diktsamling med samme tittel.
Jean Sibelius’ storslagne femte symfoni er av mange ansett som hans aller ypperste, og regnes i dag som et høydepunkt blant nordiske symfonier. Det berømte horntemaet («Svanehymnen») i den siste satsen kom over komponisten etter at han så 16 svaner kretse over hjemmet i Järvenpää. I sin dagbok skrev Sibelius: «Svaner! En av mitt livs store opplevelser! Herre Gud, hvilken skjønnhet!»

Få også med deg førsnakk kl 18.40 i foajé nord.


PROGRAM

Lili Boulanger: D’un matin de printemps (1918)
Ludvig Irgens-Jensen: Japanischer Frühling (1957)
Jean Sibelius: Symfoni nr. 5 (1919)

Førsnakk

Før konserten er du hjertelig velkommen til førsnakk i foajé nord. Her intervjuer Kjetil Nordhus og Pål Svendsberget medvirkende i konserten, etter stor interesse fra publikum. Førsnakk er inkludert i billetten.

Foajé nord kl. 18.40


Plukk & miks konsertpakke

Konsertpakken gir deg 25% rabatt ved kjøp av billett til fem konserter eller fler. Anbefales til deg som vil utvide de klassiske repertoar.

Kjøp billetter

  • februar 2024
  • 01.
    tor
    Tid:
    19:30 - 21:15