Marita Sølberg synger Wagner

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Dirigent: Tabita Berglund
Solist: Marita Sølberg

Under arbeidet med operaen som omhandler den ulovlige kjærligheten mellom
ridderen Tristan og kongsdatteren Isolde, ble Richard Wagner selv dypt forelsket i Mathilde Wesendonck, som var gift med hans velgjører, Otto Wesendonck. Det hele endte katastrofalt, men Wagners tonesetting av Mathildes poesi har levd videre. Vi får høre den internasjonalt anerkjente sopranen Marita Sølberg synge Wesendonck-Lieder.

Pjotr Tsjajkovskijs 6. symfoni er et fullendt mesterverk som gjenspeiler kompleksiteten i komponistens liv. Førstesatsens kontraster mellom bunnløs fortvilelse og eksaltert skjønnhet, den påfølgende sublime, lett haltende valsen, tredjesatsens jublende marsjtema og den vemodige avslutningen danner en organisk helhet som det er umulig å ikke bli berørt av.

Kveldens dirigent – Tabita Berglund 

Tabita Berglund har alltid hatt regi i eget liv! Kun 33 år og ferdig utdannet dirigentstudiet i 2019, har hun bygget en interessant karriere. Under diplomkonserten dirigerte hun Kringkastingsorkestret (KORK). Senere har hun dirigert profesjonelle orkestre i inn- og utland til gode kritikker. Høsten 2021 ble hun Kristiansand Symfoniorkesters første gjestedirigent.

Forbered deg til konsert:

Program

Richard Wagner:

Tristan og Isolde, Forspill og Liebestod (1859)


Richard Wagner:

Wesendonck-Lieder (1858)


Pjotr Tsjajkovskij:

Symfoni nr. 6, «Pathetique» (1893)

Hele Sørlandets orkester

Kristiansand Symfoniorkester i Foajeen i Kilden

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 71 heltidsansatte musikere. KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 17 ulike nasjoner. 

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis