«Mitt liv som mann» med Ann-Kristin Olsen

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

SeniorKilden presenterer: «Mitt liv som mann» med Ann-Kristin Olsen

Tjenestemann, embetsmann, politimester, sysselmann og fylkesmann: I kraft av sine yrkestitler har Ann-Kristin Olsen levd et liv som mann.

Men kan en kvinne overhode være god nok “som mann”? Og hvordan går det an å være dyktig sjef og samtidig kjærlig kone og god nok mor? Må man bli mandig som kvinnelig sjef?

Hun forteller om hvordan hun opplevde å være den første kvinnelige politimesteren i Norge og den første kvinnelige sysselmannen på Svalbard. Kunne hun fått det til uten sin ektemann?

Hun vokste opp da kampen mellom yrkeskvinner og husmødre raste på sitt verste. Alle mødrene til jentene i hennes klasse på folkeskolen på Lahelle var husmødre. Hvorfor tok hun selv noen utradisjonelle valg?

Hun var stud. jur. og nyfeminist på 70-tallet. I kåseriet forteller hun fra et liv “på vranga”, i et ekteskap med omvendte kjønnsroller, som ung kvinnelig sjef for eldre menn og hvilke spørsmål hun er lei av å svare på. Hun har fått ordener og medaljer, men hva syns hun at hun har forsømt? Hva har hun dårlig samvittighet for?

Hun er nå 77 år og pensjonist. Har hun noen råd på lur?

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Boblershow

7. jun 2024

KJøp

All About Mimi

24. aug 2024

KJøp

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter