«…OG MUSIKKEN VAR AV GROVEN OG KLEVSTRAND»
Med kvartetten OSS FIRE
Konsertprogrammet inneholder musikk av to av gruppas medlemmer, Sigmund Groven og Lars Klevstrand. De to har til sammen mer enn hundre års fartstid som melodisnekkere, eller med et større ord: komponister, innenfor den såkalte populærsjangeren. Her er sanger, viser og instrumentalstykker av mange slag; sanger til tekst av sentrale norske lyrikere: Erik Bye, Hans Børli, Tarjei Vesaas, Alf Prøysen, Rudolf Nilsen, Inger Hagerup, Halvor J. Sandsdalen, Kjartan Fløgstad, Ove Røsbak, samt instrumentaler skrevet til film, fjernsyn og konsert.
Kvartetten OSS FIRE, som består av Tone Elisabeth Braaten (sopran), Lars Klevstrand (sang, gitar), Sigmund Groven (munnspill) og Ivar Anton Waagaard (piano), har siden 2014 hatt et tett og vellykket samarbeid, og de kan dermed feire 10-årsjubileum i 2024. De har i løpet av disse årene produsert fem forskjellige konsertprogram som de har spilt rundt i Norge.
Gruppas program er å sette sammen et utvalg tekst og musikk som fortjener å bli holdt varm.
Glemmeboka blir bare tjukkere ettersom årene går. Dette materialet er hva en kan kalle værekraftig!
Til grunnlovsjubileet i 2014 presenterte de programmet ”NORGES MELODIER”, en reise gjennom 200 års kulturhistorie med musikk og tekster av sentrale norske komponister og diktere.
På bestilling fra Nasjonalbiblioteket laget ensemblet i 2015 programmet ”OG KLAVEROVERGANGENE VAR SOM VANLIG VED JOHAN ØIAN” som en markering av 100-årsminnet for den folkekjære pianisten og komponisten.
I 2016/2017 har kvartetten fremført programmet ”LENGTING, LIV OG SONG”, en kavalkade over eviggrønne norske sanger, viser og instrumentalstykker.
I sitt prosjekt, «PÅ KINO I KVELD», tok Oss Fire for seg musikk fra filmens verden: både velkjente og nesten glemte temaer og sanger med øre for norsk og nordisk repertoar.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.