Operagalla uttrykk med Kirsten Flagstad og Elisabeth Teige

Operagalla: En hyllest til Kirsten Flagstad

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Dirigent: Ingar Bergby
Solist: Elisabeth Teige, sopran
Konferansier: Sveinung Hølmebakk

Medvirkende: Kristiansand Symfoniorkester

Operaens venner feirer 50-årsjubileum i 2024. For å markere begivenheten inviterer vi til en konsert som hyller den legendariske og verdensberømte sangerinnen Kirsten Flagstad. Amalienborg var favoritthjemmet i Norge fra 1936 til hun døde i 1962.

Konsertens innhold ligger nært opp til Flagstads repertoar, og det er en glede å presentere sopranen Elisabeth Teige som i 2020 mottok The Kirsten Flagstad International Anniversary Award. Teige er en av Norges aller fremste operasangere, med meritter fra blant annet Semperoper Dresden og Deutsche Oper Berlin. I 2022 gjorde hun en oppsiktsvekkende debut ved festspillene i Bayreuth som Senta i Der fliegende Holländer, Freia i Das Rheingold og Gutrune i Götterdämmerung.

Program

Richard Wagner: Overture til Meistersinger

Richard Wagner: Sentas ballade fra Den flygende Hollender

Richard Wagner: Valkyrierittet fra Valkyrien

Richard Wagner: Du bist der Lenz fra Valkyrien

Richard Wagner: Forspill til Tristan und Isolde

Pause

Henry Purcell: Didos Klage fra Dido og Aeneas

 Edvard Grieg: Våren

Ludwig van Beethoven: Overture til Fidelio

Richard Strauss: Vier Letzte Lieder

1 Frühling (H. Hesse)
2 September (H. Hesse)
3 Beim Schlafengehen (H. Hesse)
4 Im Abendroth (J. Eichendorff)

Velkommen til førsnakk

Før programmet begynner i Konsertsalen, inviteres publikum til en førsnakk, der Flagstad-biograf Ingeborg Solbrekken skal snakke om Kirsten Flagstads ettermæle.

Solbrekken har gitt ut tre bøker om den første norske operastjerna, Stemmen. Kirsten Flagstad – verdensstjerne og syndebukk (2003), Galskap og rettergang. Landssviksaken mot Kirsten Flagstad og Henry Johansen (2007) og Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad. Den norske stats forfølgelse av en verdensstjerne (2016).

Førsnakken finner sted i Foajé Nord, er gratis for alle publikummere, og starter klokken 18.40. 

Solist

portrettbilde av en kvinne med langt mellomblondt hår
Les om Elisabeth Teige

Elisabeth Teige er født og oppvokst i Ålesund, og har etablert seg som en av de mest ettertraktede dramatiske sopraner i Europa. Etter å ha fullført sine studier ved Operahøgskolen i Oslo, tilbrakte hun to sesonger som solistpraktikant ved Nasjonaloperaen. Teige har spesialisert seg innen det tyske faget og er Europas største Wagner-sanger, i lag med Lise Davidsen. De siste årene har hun sunget roller som Elsa (Lohengrin), Irene (Rienzi), Venus og Elisabeth (Tannhäuser) og Leonore (Fidelio). Også det italienske faget ligger hennes hjerte nær, og hun har høstet gode kritikker for sine tolkninger av Puccini-rollene Tosca og Cio-Cio-San, samt Turandot.

Dirigent

et bilde av dirigent i aksjon
Les om Ingar Bergby

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte Bergby orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

Konferansier 

portrettbilde av en ung kar i dress og skjorte med stjerner i bakgrunnen
Les om Sveinung Hølmebakk

Sveinung Hølmebakk er en av våre mest etterspurte kristne artister. Han har gitt ut 12 soloplater og driver en utstrakt konsertvirksomhet. Han beveger seg gjerne mellom opera, gospel og vise. Med humor, varme og stemmeprakt makter han både å røre og begeistre sitt publikum. 

Sveinung Hølmebakk er født på Karmøy i 1977. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Videre har han deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006 og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.

Operagalla i samarbeid med   


Historiske kjendiser av NRK / Podkast om Flagstad

En hyllet og forfulgt verdensstjerne. Hør podkasten HER.

En av de største. Les om Kirsten Flagstad HER.

Hilsenvideo fra Elisabeth Teige 

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis