Stutzmann og harpesolist

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Dirigent: Nathalie Stutzmann
Solist: Xavier de Maistre, harpe

Gled deg til en konsert som passer ypperlig for ferske og viderekommende lyttere av klassisk musikk!

Robert Schumanns 1. symfoni ble urfremført 1841 med Felix Mendelssohn som dirigent. Verket, som gjerne går under navnet «Vårsymfonien», er ladet med optimisme. I andre sats hører man milde kveldstemminger som avløses av en dansende tredje sats, og en nydelig, melodisk triumferende finale. Alexandr Mosolovs harpekonsert er et lett tilgjengelig, skjønt klingende og stemningsfullt verk. Len deg godt tilbake og nyt!

Starten på slutten

Vårsesongen med Kristiansand Symfoniorkester markerer starten på et kapittel, og slutten på et annet. Nathalie Stutzmann tiltrådte som sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester i 2018. Etter fem år forlater hun nå roret med to fantastiske konserter. Dette er den første av de to! Få med deg hennes unike ledelse av av orkesteret etter et så tett samarbeid.

rabatt på dine favorittkonserter

Kunne du tenke deg å gå på klassiske konserter denne våren? Plukk & miks noen av dine favoritter, og få 25% rabatt på billettene. Denne sesongen er spekket av dirigenter med genial orkestrering og fantastiske, internasjonale solister. 

KVELDENS PROGRAM

Aleksandr Mosolov:

Harpekonsert (1939)

Robert Schumann:

Symfoni nr. 1, «Vårsymfonien» (1841)

Kveldens solist

Franskmannen Xavier de Maistre er en vår tids ypperste harpister. Han er utradisjonell som mannlig solist på harpe – det er nemlig sjelden en kan oppleve. Xaviers karriere har ført ham til verdens mest prestisjefulle konserthus og festivaler, og samarbeid med dirigenter som Ricardo Muti og Sir Simon Rattle.

Forbered deg til konsert:

Mosolov – blant de radikale komponister

Aleksandr Mosolov skrev radikal musikk da han var i 20årene, og er mest kjent for futuristiske pianosonater, vokalmusikk og orkestrale episoder. Dessverre var ikke dette tillatt i Russland på hans tid. Etter flere konflikter med sovjetiske myndigheter ble han derfor fengslet i konsentrasjonsleiren Gulag i 1937. Du kan høre en forskjell på hans verk fra før og etter fengslingen. Kveldens konsert spiller et verk fra ettertiden, som er mer harmløs og vakker enn den radikale musikken.

Aleksandr Mosolov i 1927 og 1950.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis