The Infernal Comedy – Med John Malkovich

Når

21. sep - 22. sep

Scene

Konsertsalen

Pris

590 - 890 ,-

Varighet

Ca. 1 time og 40 minutter

Kommende forestillinger

 • lørdag / 21. sep / 19:30
 • søndag / 22. sep / 19:30
 • søndag / 22. sep / 16:00

Confessions of a serial killer

Opplev den amerikanske stjerneskuespilleren John Malkovich i rollen som seriemorderen Jack Unterweger. Forestillingen The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer er en fantastisk hybrid mellom teatermonolog, opera og klassisk musikk tilsatt mørk humor.

I stykket The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer, har Jack Unterweger vendt tilbake fra døden for å promotere sin nye selvbiografi. I Malkovich sin eminente fremtoning av Unterweger fremstår han både som veltalende, morsom og tillitsfull. I det tidligere traumer og uhyggelige fantasier kommer frem stivner derimot smilene, og den humoren vi faller for i starten blir gradvis kvalmende.

Med Kristiansand Symfoniorkester i samspill med de to talentfulle sopranene Chen Reiss og Susanne Langbein, får vi en mektig fremtoning av fortellingen. De spiller og synger berømte operaarier av blant annet Mozart, Vivaldi og Haydn. Musikken ledsager Unterwegers tilståelser og skildrer subtilt den kvinnelige sårbarheten og fortvilelsen til ofrene, samt morderens raseri og begjær. Det hele pakket inn i en uhyggelig miks av humor og vold. “Kjenner Dr. Jekyll Mr. Hyde?” spør Unterweger før han kveler en av sopranene med hennes egen bh.

Forestillingen er på engelsk.

Presentert av Kilden Kultur, Kilden Opera og Kristiansand Symfoniorkester.

Østerrikes Jack the Ripper

Iført hvit jakke, solbriller og en tykk aksent både ligner og snakker skuespiller Malkovich som den virkelige Jack Unterweger. Mannen som ble kalt Østerrikets Jack the Ripper ble løslatt fra sin livstidsdom etter kun 15 år i fengsel. Dette skjedde etter press fra en rekke høyprofilerte intellektuelle som hyllet diktene og novellene Unterweger skrev fra fengselscellen sin. De mente at Unterweger var et prakteksempel på at selv den verste forbryter kunne reformeres gjennom kunst.

Da Jack Unterweger ble løslatt fra fengsel var han en bejublet mediestjerne. Samtidig fortsatte han å drepe uskyldige kvinner i både USA og Europa, inntil han igjen ble stilt for retten og begikk selvmord samme dag som han ble dømt til sin andre livstidsdom.

John Malkovich

Amerikanske John Malkovich er en av vår tids største skuespillere. Han har medvirket i mer enn 70 film og tv-serier og mottatt et hav av utmerkelser. Han er kjent for sine karismatiske og blendende sceneopptredener. Rollen som Jack Unterweger er som skreddersydd for den erfarne skuespilleren.

Kristiansand Symfoniorkester

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 71 heltidsansatte musikere fra 17 ulike nasjoner. De er et av verdens yngste, med et ensemble i sterk utvikling.

Medvirkende

Jack Unterweger: John Malkovich
Sopran I: Susanne Langbein
Sopran II: Chen Reiss
Musikk: Kristiansand Symfoniorkester
Dirigent: Martin Haselböck

Teamet bak

Manus: Michael Sturminger
Etter idé av Birgit Hutter og Martin Haselböck
Musikalske arrangementer: Martin Haselböck
Instruktør: Michael Sturminger

Kjøp billetter

 • september 2024
 • 21.
  lør
  Tid:
  19:30 - 21:10
 • 22.
  søn
  Tid:
  19:30 - 21:10
 • 22.
  søn
  Tid:
  16:00 - 17:40

Lignende forestillinger

All About Mimi

24. aug 2024

KJøp

“Sjalu” Ørjan Burøe

31. aug 2024

KJøp

Viggo Venn

31. aug 2024

KJøp