Vinterreisen – en indre reise i vintermørket

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Vinterreisen – en indre reise i vintermørket

Med sine gripende sanger gir Vinterreisen rom for å reflektere over livets mening fra begynnelse til slutt. I André Bjerkes poetiske gjendiktning kommer vi nærmere Schuberts mest kjente sangsyklus, Winterreise. I en tid hvor effektivitet preger livene våre slik at stress og psykisk lidelse er blitt gjennomgangstema, ønsker Tvinnereim & Båtstrand å gi rom for refleksjon rundt de eksistensielle spørsmålene i livet. Deres Vinterreise rommer håp og desperasjon – i en forrykende vinterreise.

Med Erlend Tvinnereim (Tenor) og Bendik Båtstrand (klaver)

Medvirkende/program:

Erlend Tvinnereim – Tenor

Etter mange år i utlandet vendte Erlend Tvinnereim tilbake til sin fødeby Bergen i 2016. Gjennom en aktiv sangerkarriere har han i tillegg til faste engasjement på Operaene i Genève og Basel gjestet en rekke operahus som Staatsoper Hamburg, Theater St.Gallen, Szeged National Opera, Ho Chi Minh City Opera m.m. Hans omfattende konsertvirksomhet inneholder nylige konserter med Mozarts Requiem under ledelse av Rinaldo Alessandrini, Händels Messias med Concerto Köln og Andrea Marcon, Brittens Saint Nicolas Mass med Musikkollegium Winterthur i Sveits, Johannespasjonen med barokkorkesteret
L’Arpa Festante i Trier-katedralen samt tenorpartiet i Carmina Burana med Stavanger Symfoniorkester. Med Tvinnereim & Båtstrand-duo fordyper han seg i Lied-repertoaret med fokus på gjendiktninger av den tyske romantikkens klassikere, samt mindre kjente norske romanse-komposisjoner. Duoen konserterer jevnlig fra nord til sør i landet.

Bendik Båtstrand – Klaver

Bendik Båtstrand har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Det
Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Etter Diplomeksamen i 2008 under veiledning av Professor Niklas Siveløv, hadde sin offentlige debutkonsert fra Solistklassen i 2011. I oktober 2012 var han solist med Rune Glerups «Piano Concerto» under Venezia
Biennalen sammen med Radio Symfoniorkester SWR Stuttgart og dirigent Michel
Tabachnik. Bendik, som nå bor og underviser i Kristiansand, bodde nærere ti år i Hammerfest, hvor han i tillegg til å undervise hadde en utøvende virksomhet i regionen.
Han har en rekke ulike konsertprosjekter og har bred erfaring med akkompagnering av sangere innen opera og liedsjangeren og har bl.a. jobbet med sangere som Nina Gravrok, Espen Langvik og Lina Johnson. I tillegg turnerer jevnlig med Tvinnereim & Båtstrand-duo.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

Pider Ro – Skrøner og sørlandsviser

3. sep 2024

Få billetter

«Pappas lille gutt»

10. sep 2024 - 11. sep 2024

KJøp