Liv eller død – Terje Vigen

Når

24. sep

Scene

Multisalen

Pris

100 ,-

Varighet

Ca. 50 minutter

Kommende forestillinger

Møt Ibsens berømte epos «Terje Vigen» i en nær og musikalsk fremføring.
«I dag er det ikke vi men mennesker fra andre himmelstrøk enn vårt eget som legger ut på farefulle reiser for å berge seg selv og de de er glade i. Er det disse mennesker som er vår tids Terje Vigener?»

Musiker Arild Nyborg og skuespiller Inger-Helen Kilsti lar dagens nyhetsbilde speiles i Ibsens ord.

”Liv eller død – Terje Vigen» Fortellingen om en robåt, eller en plastbåt, åpent hav og internasjonale konflikter. Gjennom fortellerstil, introduksjon og levende musikk settes Henrik Ibsens «Terje Vigen» inn i en dagsaktuell kontekst.

Terje Vigen av Henrik Ibsen ble skrevet for omtrent 160 år siden (og hendelsene i diktet ligger rundt to hundre år tilbake i tid. En tid der mennesker i Norge led under internasjonale konflikter, og fattigdom og sult var en del av hverdagen. Diktet har hatt stor betydning i nasjonsbyggingen: Den norske los, altså Norge, er stormaktene moralsk overlegen.)

Fremdeles er diktet svært aktuelt og tar opp temaer som risikovilje for å ta vare på sine nærmeste, hevn og forsoning. Forestillingen “Liv eller død – Terje Vigen” viser hvordan litteratur og poesi opptrer som viktige kanaler for dagens samfunnsdebatt. Forestillingen setter det gamle diktet i en moderne kontekst fra det vi kjenner fra dagens nyhetsbilde og aktualiserer med det Ibsens diktning.

I dag er det ikke vi, men mennesker fra andre himmelstrøk enn våre som legger ut på farefulle reiser for å berge seg og sin familie. Er det disse menneskene som er vår tids Terje Vigen-er? Muligens har vi i Norge i dag lite til felles med helten og ligner kanskje mer den engelske offiseren enn vi liker å tenke på?
Diktet fremføres i sin helhet, og aktualiserer Ibsens diktning ved å plassere diktet i en kontekst som de fleste kjenner igjen fra dagens nyhetsbilde.
Medvirkende/program:

MEDVIRKENDE:

Skuespiller
Inger Helen har skuespiller utdannelse fra Danmark, USA, Sveits og Italia, med spesialisering innen klovning. Hun spilte i flere år med Klovnegruppen Kisaco rund i Europa og USA før hun bosatte seg i Grimstad i 2004. Siden har hun hatt flere produksjoner i DKS i Aust og Vest-Agder, jobbet med instruksjon og har også utviklet teater prosjekter på Vest-Agder Museet. Forestillingen «Liv eller død – Terje Vigen» har tidligere vært på turne i DKS Aust og Vest-Agder, vært spilt på Brekkeparken museum i Skien, og under Ibsen- og Hamsundagene i Grimstad.

Trommeslager/ perkusjon
Arild har master/diplom i trommesett fra det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har turnert med Percussionsgruppen Stomp siden 2003. Han var med på avslutningsseremonien i OL i London 2012. Han har vært bosatt i Arendal siden 2007, og spiller bland annet med World Music gruppen Nutopia og improvisasjons gruppen frioms.org. Han driver også plateselskapet Glacier Records sammen med Lars Andreas Haug og Tom Rudi Torjussen.

Kjøp billetter

  • september 2024
  • 24.
    tir
    Tid:
    12:00 - 12:50

Forslag til deg

All About Mimi

24. aug 2024

KJøp

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

“Sjalu” Ørjan Burøe

31. aug 2024

KJøp