Min forestilling om mor – Bente Børsum

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

SeniorKilden presenterer: Min forestilling om mor – Bente Børsum

En forestilling basert på Lise Børsums bøker, artikler og brev, samt intervjuer med Bente Børsum.
Dramatisering og regi av Anne-Karen Hytten

Jeg heter Bente Børsum. Jeg er skuespiller, og jeg har en historie å fortelle.
Slik begynner Bente Børsum sin gripende historie om sin mor, Lise Børsum, som fra å være legefrue på Oslos beste vestkant, snublet inn i motstandsbevegelsen da 2. verdenskrig brøt ut. I 1943 ble hun arrestert, torturert, og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Da hun kom hjem etter krigen greide hun ikke å forholde seg til sitt tidligere liv. Hun forlot familien. Og Bente.

Forestillingen, som er en frittstående sceneproduksjon etter initiativ av Bente Børsum, har siden urpremieren på Cafeteatret i Oslo i november 2006 blitt spilt på de fleste teaterscener i Norge, bl. annet på Nationaltheatret i to omganger.
Bente Børsum portretterer en lang rekke personer i sin monolog, og har høstet strålende kritikker og 6ere overalt hvor hun har spilt. Eks.:
– hennes innlevelse, forståelse og gnistrende fremføring av den såre teksten beviser Børsums store talent
-så åpent,så enkelt, så nært gikk Bente Børsum inn i sin mors eiendommelige og gripende historie…
-Levende teater, glitrende skuespillkunst og intens krigshistorie sett gjennom et eneste menneskes rystende erfaring
– Bente Børsum trollbandt publikum..

For denne monologen har hun fått strålende kritikker overalt, og det ligger en stor kunstnerisk kraft i skjæringspunktet mellom hennes tekniske skuespillerbegavelse og den dypt personlige og nære historien hun forteller.

Bente Børsum er en av de mest allsidige og respekterte norske skuespillere i sin generasjon. Hun er kjent fra store roller på teater, film og TV, og har vært en bærende kraft på Oslo Nye Teater i over tyve år. Hun har vært rektor på Statens Teaterskole, og har mottatt flere priser for sitt arbeid
Regi: Anne-Karen Hytten
Scenograf: Christine Lohre
Lysdesign: Magnus Mikaelsen
Skuespiller: Bente Børsum
Fiolinist: Magnhild Torvanger Skomedal

Forestillingen hadde premiére på Caféteatret i Oslo.
Spilt over hele landet til strålende kritikker og publikumsreaksjoner!

”Finstemt og med intensitet åpner Bente Børsum forsiktig opp dørene for en særegen kvinnes livsvalg og skjebne […] Det blir personlig, men ikke privat. […] nært og sårt på samme tid” (Aftenposten)

”Den voksne Bente, skuespilleren, går ut og inn av rollen som seg selv og sin mor. Hun gjør det med fine detaljer og nyanser […] en drivende spennende historie om et usedvanlig menneskes vekst – gjennom sitt fall”. (VG)

”Bente Børsum imponerer som skuespiller i dette stykket. Monologen hennes har en sterk, men nøktern tekst, og hun overspiller aldri […] Det er et halsbrekkende prosjekt, men det fungerer godt … .” (Adresseavisen)

”Fikk du ikke sett forestillingen i går, så løp dit i morgen! Bente Børsums monolog om morens liv og skjebne byr på en sterk opplevelse: Levende teater, glitrende skuespillkunst og intens krigshistorie, sett gjennom et eneste menneskes rystende erfaring…
Kvinner i alle roller, unge og en godt voksen, til sammen skaper de en forestilling til seks. På kvinnedagen. Hurra for teatret som fikk den hit.” Terningkast 6. (Drammens Tidende)

“Det er ikke alle skuespillere gitt å ha en så personlig historie å fortelle, og så gå hen og gjøre det. […] Bente Børsum er virtuos i skiftende fortellerposisjoner”. Terningkast 6. (Fedrelandsvennen)

“Hennes innlevelse, forståelse og gnistrende fremføring av den såre teksten beviser Børsums store talent”. (Kulturspeilet)

”Så åpent, så enkelt, så nært gikk Bente Børsum inn i sin mors eiendommelige og gripende historie i kammerteaterforestillingen i Lille Torungen onsdag kveld. […] En utrolig sterk forestilling om en fortid som gjentas hver eneste dag på alle krigsscener i vår egen tid.”
(Arendals Tidende)

”Bente Børsum trollbandt publikum i Parkteatret.” Terningkast 6. (Moss Avis)

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Hennig-Olsens jubileumsforestilling: «Det store iskremeventyret»

25. mai 2024

KJøp

Boblershow

7. jun 2024

KJøp

All About Mimi

24. aug 2024

KJøp