Songbok – Askil Holm & Band – Første kapittel: Arven etter Tom Petty

Når

19. nov

Scene

Multisalen

Pris

100 ,-

Varighet

70 minutter

Kommende forestillinger

Askil Holm inviterer til en helt ny konsertserie i samarbeid med Kilden teater og konserthus. Denne gangen kommer han med et forrykende friskt band bestående av Stein Roger Sordal (Gitar og vokal), Bjarne Severinsen (Bass og vokal), Kristofer Spangen (Strengeinstrumenter) og Tommy Jacksonville (Trommer og perkusjon) til første kapittel av «SONGBOK»

Gjennom et svært spennende liv som låtskriver og artist har den spellemannspris-vinnende norske artisten fra Namsos i Trøndelag bosatt på Grim i Kristiansand på Sørlandet både skrevet egne låter, men også tolket andre sine låter gjennom ulike musikkprosjekter. I konsertserien «SONGBOK» vil han gjøre begge delene.

Askil har i hele sitt virke som utøver og musikkformidler hatt et brennende engasjement for å fortelle historiene rundt musikken han har skrevet eller tolket. Det har han gjort både sammen med medmusikere i sitt eget soloprosjekt, i bandet Lind, Nilsen, Fuentes og Holm, gjennom musikktema-spalten hans på NRK Sørlandet de siste fem årene og for studenter og kollegaer ved Låtskriver og artiststudiet på UiARytmisk på Universitetet i Agder siden 2015.

I første kapittel av «SONGBOK» vil Askil Holm feire arven etter en av sine store musikalske forbilder: Tom Petty. En av rockens mest ikoniske stemmer som blir hyllet som en av de største artistene i musikkhistorien. Med en karriere som spenner over flere tiår og utallige hitlåter, har Petty etterlatt seg en arv som vil fortsette å inspirere og glede musikkelskere verden over.

Tom Petty ble født 20. oktober 1950 i Gainesville, Florida, og hans kjærlighet for musikk ble vekket i en tidlig alder. Han grunnla bandet “Tom Petty and the Heartbreakers” på midten av 1970-tallet, og sammen skapte de tidløse låter som “Free Fallin’”, “I Won’t Back Down”, “American Girl”, og “Refugee”. Han var også medlem av «Traveling Wilburys», en av rockens mest ikoniske supergrupper som kom sammen på slutten av 1980-tallet. Gruppen inkluderte fem legendariske medlemmer: George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison, Tom Petty og Jeff Lynne. Hver av disse artistene hadde allerede en imponerende solokarriere og en betydelig innvirkning på rockemusikken

Selv om vi mistet Tom Petty 2. oktober 2017, er hans musikk og minne fortsatt sterkt til stede. Fans over hele verden fortsetter å hylle hans bidrag til rockemusikken, og nye generasjoner oppdager stadig sjarmen i hans låter. Tom Petty vil for alltid være en legende innen rockemusikken, og hans musikk vil leve videre som en kilde til trøst og inspirasjon for alle som lytter.

I «SONGBOK» vil Askil Holm og bandet både se på de låtene og artistene som inspirerte Tom Petty, men også hvem han har inspirert i flere generasjoner til å skrive låter som går inn i historiebøkene.

Du kan som publikummer glede deg til en energisk konsert i et sjangerspenn fra pop, rock, blues til Americana og country.

Musikkprodusent: Askil Holm

Grafikk: Apache Productions ved Grim Kulturbryggeri
Foto: Sigve Mathisen ved Grim Kulturbryggeri

Kjøp billetter

  • november 2024
  • 19.
    tir
    Tid:
    12:00 - 13:10

Forslag til deg

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

Pider Ro – Skrøner og sørlandsviser

3. sep 2024

«Pappas lille gutt»

10. sep 2024 - 11. sep 2024

KJøp