The Hollies

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kun fire av de største byene i landet får besøk av legendariske The Hollies våren 2023 – 60 år etter at bandet startet opp i Manchesters Oasis Club: Kristiansand, Oslo, Bergen og Skien!

Britiske The Hollies har turnert verden rundt siden 1962 og er kjent som et av popmusikkens beste konsert-band. Siden 2010 har de solgt over 20 tusen billetter i Norge – og stående applaus etter hver konsert sier sitt om legendene.

Med hele 32 slagere på Englands hit-lister er bandet et av de mest populære gjennom tidene. «I’m Alive» og «I Can’t Let Go» gikk til topps i England og «Long Cool Woman In A Black Dress» kapret førsteplass i USA. «The Air That I Breathe»ble en verdensslager i 1974 og signaturlåten «He Ain’t Heavy – He’s My Brother» nådde førsteplass i England i 1988. I Norge tok «I Can’t Let Go» førsteplass på salgslisten og «Jennifer Eccles» førsteplass på Ti i Skuddet.

På konsertene spiller de alle bandets største hits, og et utvalg av de beste låtene fra deres fire album utgitt etter 2005. En solo akustisk versjon av Bruce Springsteen sin «Sandy» fra live-albumet «We Got The Tunes» er spesielt populær.

The Carvern Club

The Hollies, som mange av de store banda, hadde tilholdssted på legendariske The Cavern Club i Liverpool. I selskap med Gerry And The Pacemakers, The Beatles, The Yardbirds, The Rolling Stones, The Kinks, Elton John og Black Sabbath bidro de til at klubben ble udødeliggjort.

USAs Rock and Roll Hall of Fame

The Hollies ble inkludert i USAs Rock and Roll Hall of Fame i 2010. Dagens besetning har spilt sammen i 18 år og leverer på øverste hylle. I tillegg til originalmedlemmene Tony Hicks (vokal og sologitar) og Bobby Elliott (trommer) består Hollies av vokalisten Peter Howarth som har sunget musikaler i London West End, Ray Stiles fra glamrock-bandet Mud, Ian Parker som har spilt for Clannad og Steve Lauri fra 5000 Volts.

«The Hollies ga oss ungdommen tilbake for en kveld. De skinte over oss som en regnbue. Vi ble bragt tilbake til gode minner med god spilling, gode sanger og gode harmonier. Håper de kommer snart igjen!»

Konsertomtale fra Oslo Konserthus i 2017

«Er du i tvil – svar Hollies»

Finn Bjelke på lørdags-popquiz

Kjøp billetter

Forslag til deg